Mølen i høstdrakt


I fjor sommer tok Eivor meg med til Mølen utenfor Larvik. Det var en flott naturopplevelse, men jaggu tar ikke Norges største rullesteinsstrand seg godt ut i høst-utgaven også!

Jeg skrev litt om Mølen etter forrige besøk fordi jeg syns det var fint der. Jeg hadde lest om den majestetiske rumlingen man kunne høre fra dypet når dønningene ruller innover stranda, men da vi var der var det nesten blikkstille. Det var det ikke da vi kom tilbake i høst, bare en dag etter at høststormen Synne hadde herjet med Sør- og Vestlandet. Det var ikke lenger storm, men det blåste i overkant av 10 m/s og bølgene som knuste mot stranda var drøye meteren store. Rumlingen fra steinene var ikke til å ta feil av. Til og med Eivor kunne høre dem!

De gamle vikingenes facinasjon for stedet er lett å forstå! Det er lett å knytte magi og guddommelighet til stedet. Vi var der på kliss- og kjærleikstur, og det er absolutt et romantisk sted å reise til! Selv i vind og regn! Kanskje nettopp på grunn av vind og regn..? Vi var på stranda en times tid og spiste hjemmelagde pepperkaker og drakk te i uværet. Ikke noe problem når man bare kler seg 🙂


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *