Vadestøvler og fiskevest


Da har jeg endelig kjøpt meg vadestøvler!

Jeg tok en tur i sportsbutikken og endte opp med et par Guideline Hatch støvler, som jeg tenker å bruke med de tre år gamle GL Inwater vaderne mine. Billig-varer begge deler, men vaderne har gjort jobben til mitt bruk så langt. Jeg har brukt diverse fottøy utenpå, alt fra padlesko i neopren til gamle joggesko, men jeg føler at jeg trenger noe mer stabilt. Jeg tenkte egentlig å gå for GL Crosswater Boots II da disse tilsynelatende er på vei ut av markedet og for tiden koster så lite som 599 kr på XXL. Det ble derimot Hatch-støvlene til et par hundrelapper mer. Disse er lettere og enklere å snøre enn Crosswater.

Også ble det fiskevest på meg! Jeg har savnet muligheten til å ha med meg alt utstyr jeg trenger under fisket, uten å måtte være avhengig av sekk eller en jakke med masse lommer. Jeg fisker ikke så mye at jeg syns jeg kan bruke tusenvis av kroner på en fiskejakke, når jeg i tillegg fisker mest om sommeren og vil ha muligheten til å justere mengden klær jeg har på. En vest kan slenges utenpå enten jeg går i t-skjorta eller med en jakke på.


Ett kommentar til “Vadestøvler og fiskevest”

  1. En kommentar til produktene etter at jeg har prøvekjørt dem et par måneder: Den første turen jeg testa vadeskoene løsnet filtsålene fra skoene, ved tåa på høyre fot, etter tre dagers tråkking langs Hemsila. Det er ikke spesielt utfordrende terreng, hverken på land eller ute i elva. Jeg fikk nye sko da jeg henvendte meg til butikken. Disse hadde også en tendens til å løsne i sålen, men jeg forsterket dem med AquaSure lim og det virker til å sitte godt nå.
    Etter to ukers intensiv bruk i Finnmark i sommer begynner nå selve støvelen å sige innover når jeg går, slik at føttene står i vinkel utover når jeg tråkker. Dette er ubehagelig og jeg er redd for å tråkke over. Jeg kjenner på knærne at jeg går feil når støvelen er sånn. Jeg tror ikke det er noe å gjøre med dette og kanskje ikke annet å forvente av billige støvler; de har ikke den samme støtten som man nok kan forvente av dyrere støvler?
    Vesten er jeg veldig fornøyd med! Det er deilig å kunne ha alt fiskeutstyret sitt på ett sted, og enkelt kunne henge det på og av seg.Glidelåsen foran er ikke av de mest solide, så den er jeg veldig forsiktig med. Hvis (når?) den ryker tenker jeg at den enkelt kan erstattes med en grovere glidelås. Borrelåsene bærer heller ikke preg av å være påsydd med spesielt høyt engasjement, men dette er også et billig produkt og jeg forventer ikke samme kvalitetsfølelse som feks Erlend sin Simms G3-vest.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *