Treningsjakt på tiur


Tidligere i sommer fikk jeg en telefon fra Alex. Alexander er en kamerat fra videregående, og han kom med den, for meg, overraskende nyheten om at han holdt på å ta jegerprøven! Han bestod prøven noen uker senere, og gikk til innkjøp av en aldeles nydelig gammel sideligger. Denne helgen var han med meg på den første jaktturen sin! Må si jeg syns det var litt stas å få drive opplæringsjakt!

Vi tok turen inn i skogen til mamma og pappa i Hobøl, med håp om å finne en storfugl eller to. Vi hadde først planlagt å sette oss til på jordet med noen lokkeduer, men forholdene gjorde det mer praktisk og hensiktsmessig å ta sikte på storfuglen. Dessuten er smygjakt mye mer spennende enn å postere! Jeg tenkte det umiddelbart ville gi mersmak for den ferske jegeren.

Skogen til mamma og pappa er ikke spesielt stor. Eller for å si det på en annen måte: Den er liten. Vi brukte kanskje en halvtime på å rusle opp bakkene til den lille hytta øverst i skogen. Der tok vi en liten rast, ikke fordi vi var så slitne at det var nødvendig, men det er jo litt deilig å bryte opp jakta og evaluere litt underveis og planlegge neste etappe. Den nederste delen av skogen er tett granskog, og den delen vi tok fatt på etter omvisningen på hytta er mer typisk tiurterreng, med steinete koller og furuskog. På veien opp hadde vi gått langs den søndre tomtegrensa, nå fulgte vi den nordre grensa ned igjen. Til slutt tok vi en liten tur opp igjen i midten av skogen, og ned den samme veien vi kom opp først. Været var vått og grått med mye vind.

Foruten noen fjær her og der var det lite tegn til fugl. Jeg har egentlig større tiltro til noen av åsene lenger inn i skogen, men det er utenfor vår eiendom, så der må jeg hente inn tillatelse for å jakte først. Uansett var det moro å se en fersk jeger suge til seg det han kan av informasjon og tips, og se han kjenne på spenningen ved sin første smygjakt!

Selv går jeg og håper på å få bli med det lokale elglaget på en tur etter hvert. Da blir det min tur til å oppleve en ny jaktform, det skal bli moro! I mellomtiden skal vi ta med Alex på stadig flere turer, kanskje vi tar med videokameraet en dag? Følg med!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *