Snørekjøring


I vinter har jeg fått øynene opp for snørekjøring med hund.

Coco og jeg har vært ute flere turer i vinter med hundene i familien. Vi har et par late husky-brødre som aldri har fått noen særlig trening i å trekke, en adoptert husky-tispe som tydeligvis har gjort dette før og en litt ufokusert hovawart.

Huskytispa er superkonsentrert når hun trekker! Hun uttrykker en helt uforbeholden glede over å løpe foran med et menneske på slep! Da er hun i sitt ess! Hovawart-rasen er egentlig avlet frem som vakthunder og er derfor ikke like godt egnet som trekkhund. Hun blir kjempeivrig over å skulle løpe på tur, men ikke nødvendigvis rett fram og hun er veldig glad i å interagere med de andre i følget. Det vil si spise dem opp i vill begeistring for å bare være ute og herje! I hvert fall en stund, til vi kommer igang og får litt rutine på å løpe i sporet, da kan hun også bli ganske konsntrert og det tror jeg hun syns er deilig! Så lenge hun holder ut; hun er ikke like sterk som de andre.

Gutta derimot er ganske sterke, men livredde for skiene og trekker derfor helst til siden i stedet for rett fram! Det går litt bedre i skiløyper i skogen hvor det ikke er plass ut til siden, eller hvis de trekker alene, men ute på isen har de god plass til å gå hvor de vil! Det resulterer ikke i den beste farten, med mindre man klarer å motivere dem med litt konkurranse om å løpe først! Hvis jentene drar foran blir det litt mer fart i gutta 😉

Uansett, det er en veldig fin trening for hundene og en deilig måte å komme seg ut på ski! Det går fort og er veldig gøy! Kan absolutt anbefales hvis du har tilgang på hund av en viss størrelse!

Det krever ikke mye utstyr. Et kraftig bånd har du antakelig allerede hvis du har en hund. Da trenger du bare en trekksele. Et hoftebelte kan også anbefales, men du kommer langt med et vanlig belte til å begynne med. Når vi står på isen liker vi å ha med ispigger for sikkerhets skyld!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *