NiH FLD Samling 5 – Finse I


Bra læringsforhold, kaller lærerne det! På denne samlingen øvde vi på navigering i fjellet, graving av kantgrop og følgelig overnatting i egen kantgrop. Med vind i orkan styrke!

Togturen til Finse og den første dagen var preget av solskinn og påskestemning i fjellet. Vi brukte mesteparten av dagen på å grave store, fine kantgroper som vi skulle overnatte i. På kvelden blåste det opp, men det var fint å se hvor lunt og godt vi lå inne i snøen. Da vi gravde oss ut igjen om mårran blåste det friskt, og verre skulle det bli!

Dagen skulle brukes til å øve på navigering med kart og kompass. I løpet av dagen blåste det opp til storm og det ble orkan styrke i kastene! Vi holdt oss i mellom bebyggelsen i Finse og det kunne være vanskelig nok å se fra et hus til det neste, om ikke vi skulle slite med å holde oss på beina (skiene) også! Treningen på å navigere etter kompasskurs ble høyst reell, da sikten var nærmest null!

Det var godt å komme seg inn i den tørre og varme basen på gamle Finse Skole. Fellesmiddagene på disse samlingene har vært fantastiske! Dagens gryterett intet unntak! Denne samlingen har jo øvingsverdi i seg selv, men fungerer også som oppvarming til neste samling i samme område, men da uten basen. Da er målet å tilbringe tiden oppe på fjellet i telt og i snøen.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *