Kajakk etter origamiprinsippet?


Alex og jeg var på demonstrasjon av sammenleggbare ORUkayak.

nORU Kajakk AS, som er norsk importør av ORU, hadde torsdag en demonstrasjon av sin sammenbrettbare kajakk på bystranda på Tjuvholmen i Oslo. Alexander og jeg tok turen.

Jeg har sett bilder av kajakken før og video som viser hvordan man monterer den, men aldri sett den «live». For min del var jeg litt skeptisk. Den kunne da umulig være spesielt god? Men den var faktisk overraskende komfortabel å sitte i og lett å flytte fremover i vannet. Kanskje litt i overkant lett, jeg følte at jeg «slædda» når jeg prøvde å svinge. I litt høyere sjø hoppet og danset båten avgårde mellom bølgene. Jeg syns ikke den føltes spesielt retningsstabil sånn sett. Dessuten var den litt bred rundt hoftene, så man måtte bevege armene et stykke ut fra kroppen når man tok fremdriftstak. Så prestasjonsmessig føler jeg ikke at den kunne måle seg med en helstøpt kajakk.

Fordelen med ORU er at den er svært portabel og krever lite lagringsplass! Den kan brettes sammen til en ryggsekk tilsvarende ca 60 liter. Det gjør at du lett kan ta den med deg i bilen, eller til og med på bussen, samt stue den bort i en bod eller på loftet når du ikke bruker den. Når det er sagt så tenker jeg at dersom du skal reise noe sted med kajakken, så vil du ofte også ha med deg litt ekstra tøyskift, mat og drikke, litt sikkerhetsutstyr osv. Da må du få plass til alt dette i en bag eller noe som du kan bære. Ryggsekk er ikke aktuelt fordi du allerede har kajakken på ryggen.

Jeg tror ikke dette er kajakken for meg, men jeg ser absolutt et marked for den i Norge. Kanskje spesielt i storbyene, hvor folk bor i leiligheter og har lite oppbevaringsplass, eller for folk som reiser mye og vil ha med seg en kajakk til en enkel tur i ny og ne.

ORU kommer i flere modeller, både som en litt mindre skjærgårdskajakk og en «full size» havkajakk, selv om jeg mener den ikke helt kan kalles en fullverdig havkajakk da jeg syns det mangler en del vesentlige egenskaper.

Men gøy å ha prøvd! Anbefaler å se den med egne øyne!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *