Finnmark ’14


Her er en kort oppsummering av fiskeekspedisjonen vår til Finnmark i sommer! Erlend, Vebjørn og jeg fløy opp til Alta og fikk skyss av venners venner sørover til utkanten av vidda. Derfra var det ca to mil å gå til elva vi hadde sett oss ut! Vi gikk inn over to etapper, med en hvil på en åpen hytte ca halvveis. Den var like åpen for mygg som den var for mennesker, så vi valgte å slå opp innerteltet inne i hytta, for å få sove i fred.

Mot slutten av dag to kom vi inn til elva og fant en perfekt leirplass langs bredden, litt opp fra elva. Det er første gang jeg har opplevd midnattssol! Dagen etter skyet det til og ble ganske kaldt og ufyselig, med rundt 5-6 varmegrader og en og annen regnbyge. Sånn var det et par dager og fisket var dårlig. Det tæret på humøret, men det snudde fort da vi etter etter noen dager fikk dreisen på det! Været snudde også, og det ble den varmeste sommeren på vidda i manns minne! Det var heller ikke bare uproblematisk, da vi ikke kunne kle av oss pga myggen!

Det ble flere gode historier underveis! De skal jeg skrive mer om senere. I mellomtiden kan du se et utvalg bilder fra turen i galleriet under!

,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *