Elgjakt for første gang


I dag var jeg for første gang med på elgjakt.

Jeg traff resten av jaktlaget på parkeringsplassen. Foruten Johan og Hans-Kristian, som var de jeg fulgte, møtte ca 10 mann. Folk ble fordelt på postene og det ble avtalt hvordan hundefører skulle bevege seg. Dermed kjørte vi inn i skogen. Vi parkerte bilen og gikk en kilometer eller så, til vi fant vår post i kanten av en myr.

Det hadde vært nydelig vær hele uka, men denne søndagen var det selvfølgelig overskyet og det hadde blåst opp til nærmere 7 sekundmeter! Da blir det uggent å sitte stille hele dagen! Heldigvis har jeg like godhjerta mødre og bekymrede fedre, som presten sa vi skulle ære og hedre for da gikk det bedre, som Øystein Sunde synger om, så jeg hadde fått med både en ekstra tjukk ullgenser og to thermoser med varm drikke i sekken! Dermed var jeg rusta for en dag ute.

Det ble ingen elg. Vi så akkurat nesa på en okse som kom ut av skogen på den andre siden av myra, før den svingte av og ble borte igjen. I mellomtiden hadde vi selskap av to rådyr og masse ravn. Foruten det var det ganske stille i skogen.

Neste år kunne jeg tenke meg å bli med flere dager, dersom de andre fortsatt vil ha meg med da!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *