1.mai på Håøya


Denne langhelgen var Fredrik og jeg på padletur til og rundt Håøya i Drøbaksundet!

Vi har sett fram til denne turen siden Fredrik fikk seg kajakk for noen uker siden! Vi la ut fra Fagerstrand lørdag ettermiddag og padlet til nordenden av Håøya og fant en idyllisk camp der! Vi tømte kajakkene og la ut på sjøen igjen. Vi padla ikke langt, bare satt og duppa utpå det blikkstille vannet og så sola gå ned over Røyken.

Søndagen hadde vi planlagt å padle rundt hele Håøya. Det er ca 20 km. Vi begynte å padle sørover på østsiden av øya, så vi skulle få sola på vestsiden på tilbakeveien. Det blåste litt motvind, men det passa oss bra for da skulle vi få medvind når vi kom rundt sørenden og skulle nordover igjen. Halvveis sørover blåste det kraftig opp og vi måtte i land og ta en pause. Vi håpte at vinden skulle løye litt. Det gjorde den ikke, og etter at bølgene fra danskebåten nesten tok med seg båtene våre til sjøs, bestemte vi oss for å padle videre og se om vi klarte å komme rundt øya eller om vi måtte snu. Vi klarte med kontinuerlig vurdering å komme rundt! Det var litt av en treningsøkt! Vi gikk i land på Bergholmen og spiste lunsj og varmet oss i sola, før vi padla videre. Da hadde vi kraftig medvind hele veien tilbake til camp og det strekket vi hadde brukt fire timer på sørover gikk nå unna på én time nordover!

Leirplassen vår lå i le på nordsiden av øya, men utpå kvelden løyet det uansett. Vi samlet litt drivved på stranda og fikk laget et lite bål som varmet godt utover kvelden.

Mandag morgen lå vi lenge og dro oss før frokost godt ut på formiddagen! Været var like nydelig, nesten ikke en krusning på sjøen! Det føltes nesten litt trist å pakke sammen campen og dra tilbake til Fagerstrand. Turen har vært fantastisk og frister til gjentagelse! Kanskje det blir padling på innsjøene i Østmarka neste gang?


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *